Monday, January 30, 2006

Biofaschism


Går på bio sent en söndag kväll, allt är lungt och skönt, inte många biobesökare i den stora biosalongen. Så precis innan filmen börjar lyckas något övervintrat kickersgäng hitta in som gormar och skriker. Och alla väluppfostrade biobesökare hyssar lite irriterat. Fast det hörs kanppt eftersom personen med tokig personlighetsstörning och i behov av vård för 15 år sedan gormar och skriker. Eller så är han någon sorts fashist som tycker att han är lite bättre än alla andra och därför kan han gorma om han vill tills någon sänker honom.

Nu var det ingen som sänkte honom och kanske var det allas önskan om att han skulle hålla käft som gick i uppfyllelse. Fast emellanåt var han tvungen att garva extra högt så att vi inte skulle glömma bort honom. Som någon sorts galen stureplansbimbo som måste utmärka sig extra mycket och opererar om hela kroppen så att hon sticker ut lite ur mängden och får sitt bekräftelsebehov mättat av framgångspersoner som tycker att det vore maxat att kunna visa upp en blandning av porrstjärna/ seriefigur aka. slitz eller cafe' omslagsperson för sina vänner. Så att framgångspersonen kan få cred genom sin trofe' som genom framgångspersonen också blir framgångsperson. Ha ha ha ok. Mycket fördomsfullt, men åter till apan på bion. Han var förmodligen stupfull eller helt blåst på konstigt knark,,, troligen det sista för han verkade inte speciellt full.

Inte första gången det här händer, verkar vara ngt halvnytt beteende. Jag förstår inte varför men ungdommar som super orkar betala pengar för att sitta på bio och vara fulla alt drogade.... hmmm vore det inte smartare att göra det hemma och trevligare famförallt, för alla.

Sist det hände hade jag iof fler vänner än idag, idag var jag själv. Men den gången var när Kill Bill 1 fortfarande visades. Ungdommarna var yngre den gången och helt klart bara packade, men som "tur" var hade vi en lirare som gick på ngn antidepresiv medecin som även gjorde honom lite ufo. Så han skrek först till knoddarna att hålla käft eller dra. När dom då började gorma ännumer sprang vår vän på stolsryggarna upp till knoddarnas rad bitchslappade den snubben han sett gorma och satte sig sedan bredvid en annan. Och förklarade att nästa gång blir det inte med öppen hand utan någonsorts showdown utanför.
Det fungerade hyfsat bra men precis i slutet skrek dom lite igen och smet.
Och kännslan av att ha varit på en bra film uteblev, istället var det mer som om man varit med om ngn sorts krogslagsmål.

Otroligt störande. Borde vara drog & alkohol test på biobesökare.

No comments: