Saturday, September 09, 2006

Firmakalas

När vi anländer till kalaslokalen får man först en namnskylt sen glider man in i lokalerna och där står det nånsorts barperonal och serverar vatten. Folk tappar hakan på löpande band. Kickoff som börjar med ett glas vatten. Börjar sådär alltså.
Sen skall ledningsgruppen ha en mastodont peresentation med resultat, förväntningar och mål.
Dom lyckas prata så sjuuukt långsamt dra inövade skämt och prata inövat engagerat om saker som ingen kan komma ihåg. Sen dycker Carolina af Ugglas eller hur hon stavar till det upp på scenen och sjunger en sång sedan håller hon i en sång kurs i två timmar mitt i detta dyker vd:n och några sidekicks upp och fortsätter snacka värdeord och shit, sen kommer det in ett las servitriser med MER VATTEN och sångkursen fortsätter. Sen blir det ett brejk med skumpa och mingel medans maten serveras.
Efter 4-5 timmar börjar kalaset ta något av formen av ett kalas iaf. Bättre sent än aldrig eller nåt.
Sjukt bra mat och gott vin. Några flashiga covertomtar spelar lite gamla hits.
En hovmästare med öronsnäcka och för sort ego tar sig själv på för stort allvar och dirigerar sina servitörer åt alla håll med ngn sorts entusiasm som kan liknas vid en blandning mellan en sån lirare som står framför flygplan och vevar åt vilket håll dom ska, eller kanske en chef för en insatsstyrka som utan att prata försöker gestikulera med tecken vad som är på lut. Någon stackars servitörperson fick också en utskällning av hovmästarapan på grund av att servitören ställt fram en skål sås utan sked. "Det där var ju väldigt smart gjort hur hade du tänkt att dom skulle kunna ta såsen ur skålen.. bla bla bla"
Tja sen var det det gammla vanliga firmafeststuket fast utan bjudsponk utöver skumpan, vitt vin till förrätten , rött till varmrätten, conjac till kaffet, och sen fick man köpa grogg för 80:- och flasköl 33 cl för 50:-. Vi fick då lära oss av nya kollegor i det företag som köpt upp oss att man har med sig egen öl. För nya företaget vill inte bjuda fritt för det uppmuntrar till alkoholmissbruk.. pffffh.

Sen ville en hel hög med folk ha efterkals hemma hos mig, men jag lyckades avstyra det till en minimal efterfest med glögg som jag avslutade med 4 liter vatten när folk dragit.

Seg bakisdag idag och nu är klockan 700 år för mycket och jag ska nog knoppa lite.

No comments: