Tidigare var det 99,5% skräpmat, resturangmat, eller halvfabrikat.
Nu är det 0,1% junk och 99,9% hemgjort stoff.
Om ngn kom hit pga rubriken kastar jag in den här
New Order - Crystal
och den här
Nouvelle Vague - Blue Monday
efter två veckor hade jag droppat 7,5 kg, men efter det har det gått långsammare. ca 1 kg veckan,, men det har nog bara pågått i 3 veckor nu. Så 8,5 kg borde jag ha tappat, nej 4 veckor för jag var på kalas förra helgen och drack en massa vin och åt en 200 g ostburgare på vägen dit, snask, chips, salami, skinka, ostar, kex, oliver, massor av annan god mat och annaspaj. Dagen efter var jag illa däran, så jag slog på två stora pizzor, en salami och en kebab. Gled förbi konsum och plockade upp 1,5 liter annans fanta och en sorts wienerbröd som är flätade med kolakräm och pecan-nötter och en ny grej som heter chokladstång, en sorts smal lång chokladgrej med 100% sockrig chokladsmet i mitten (så sockrigt att man chippar efter andan och svettas nästan som när man äter för många oreos (kanske iof berodde på dubbelpizzorna och att jag höll på att få hjärtklappning kom jag på nu ;P ))
Iaf nu har jag knegat/knegar jag natt en vecka rätt sugigt, men man kan sitta hemma och vänta på att ngt stolpskott ringer. Bra stålar och det behöver jag alltid. Bara en och en halv natt kvar.
Såååå jo jag har ny nyttig livvsstil.
Första vändan grönsaker. Grönsaker är jävligt snyggt.
Gjorde en sorts ......... kräm?
ha ha ha
Tanken var att det skulle bli mer som en juice.
Blev inte så god som den KANSKE ser ut..
ja så såg juicen ut... som inte var en juice utan en kräm.
Jos är förresten en vedertagen stavning.
Frukost. Fullkornshavregrynsgröt med linfrön, torkade tranbär, valnötter, russin och äppelmos utan socker (morsans) ;)
Kaffe och cigg på det så mår man som en prins halva dagen.
Dagens kap på konsum.
Blev sugen på en grej jag käkade i Köpenhamn för ett år sedan, nämligen Parisare. Fast enl Expressens matsida så ska dom göras på ett helt annat sätt som är helt keff.
Jag gör dom som i Köpenhamn.
400-500 g nötfärs.
Hackad röd och gul lök ca 4 matskedar. (spara lite till garnering)
Spiskummin en halv matsked,, var nog för mycket, kör ett kryddmått istället.
(nu råkade jag damma i lite kebabkrydda också, kanske var lite overkill.)
Hackad persilja, damma i dubbelt så mycket som på bilden,, eller mer kanske.
Knäck i ett ägg.
Voilock, se där! (jag kan inte stava til voila eller hur det stavas, voilock går lika bra att säga. Jag är säker på att någon kommer tala om det för mig nu)
skicka i lite fransk senap om ni gillar det, annars inte. Och ordna fram minst en ägg-gula, 2 är att rekommendera. Då en var för lite, upptäckte jag för sent. MEN DOM SKALL INTE BLANDAS I KÖTTFÄRSEN!
Släng upp lite sallad, hackad smörgåsgurka, hackade inlagda rödbetor, hackar rödlök, hackad gul lök och ägg-gulorna på ett fat.
ta ca 200-250 g av köttfärsjoxet och gör till en ganska tjock pannbiff 1 cm drygt.
Frääääääääs så den blir som ni vill ha den röd eller genomstekt.
Köttförsbiffar är lömska, jag hade faktiskt plattat ut bollen från förra bilden men fräääs sa det och vips så var det en liten bulle igen. Hur får man dom platta? Öppen fråga.
Voilock igen
på med guckat på sidan av tallriken (alla hackade grejer)
Och häll över ägggulorna.
Serveras bäst med kall öl och en snaps, men jag skulle knega så jag sket i snapsen. KALL snaps typ Aalborg.
Ropade in på auktion, det var mest den här jag ville ha. Men jag fick med två andra på köpet.
Bonus, helt ok.Den tredje ställer jag mig lite frågande till för tillfället så den får inte vara med än.
Nya viktminskningshojen
2 comments:
Har du en slags matlagningsblogg going on....hiehiehie....
Ja vafan jag måste ju grejja käk hela tiden nu när jag går på diet.
Och för att komma ihåg vad jag har gjort lägger jag ut det här. alternativet är att glömma bort det elelr skriva ner det och glömma bort det. Här kan jag iaf glutta runt lite ibland och minnas tillbaka ;P
Post a Comment